5 naturlige ingredienser til din hud

Kokosolie

Der er lavet flere videnskabelige forsøg på kokosolie. Kokosolie har mange anvendelsesmuligheder, og faktisk er det også rigtig godt mod huden. En klassiker med naturlige ingredienser til din hud. Faktisk er ekstra jomfru kokosolie et naturligt inflammatoriske middel, samt giver det en stærkere barriere på huden. Kokosolie kan hjælpe med at bekæmpe tør hud, samt kløende hud. Især hudsygdomme som psoriasis og eksem, er kokosolie rigtig godt. 

Grøn te

Hvis du ikke i forvejen drikker te, så er der måske en god grund til at begynde, hvis du har problemer med din hud. Det har været en anerkendt metode i årevis, at grøn te har en sundhedseffekt på huden. Udover at benytte hudens barrierer, så har grøn te faktisk en solbeskyttende effekt, og som modvirker rynker.  Grøn te er også velegnet til skadet hud, eller solskadet hud, så næste gang du køber solcreme, så gå efter én der indeholder grøn te. Der findes også grøn te i nogle vitaminer til huden. 

Havregrød

Havregrød smager ikke bare godt, men det indeholder også antiinflammatoriske og anti-irriterende ingredienser. Det er ikke et særlig udbredt middel til huden, men faktisk er såkaldte havregrynsbade ret effektive i forhold til eksem og udslet. Faktisk har flere studier vist, at regelmæssigt indtag af havregrynsprodukter, vil minimere det aktuelle behov for andre receptpligtige cremer og midler. Kombiner havregrøden som en del af din morgenmad. Så selvom det lyder lidt skørt, så er havregryn også på listen over naturlige ingredienser til din hud.

Sheasmør​

Sheasmør kommer af nødden fra et shea-træ. Og du har helt sikkert hørt om shea i fugtighedscremer og andre hudplejeprodukter. Shea har den effekt at det hydrerer huden rimelig effektivt, fordi shea indeholder fedtsyrer. Samtidig med det, har den en beroligende og antiinflammatoriske effekter. Mange klinikker anbefaler sheasmør som en af de mest nyttige behandlinger imod tør hud og eksem på rimelig kort tid. Og desuden kan sheasmør anvendes af selv personer med følsomme hudtyper.

Soja

Den famøse sojabønne indeholder en masse plantebaserede ingredienser, som virker godt på huden. Derfor er det en oplagt, at det er en af de naturlige ingredienser til din hud. Et af dem er antioxidanter og fedtsyrer. Soya kommer fra bælgplanter, som også producerer østrogener og såkaldte fytoøstrogener, som kan relateret til overgangsalderen. Og det er påvist, at nedsat østrogen hos kvinder i overgangsalderen er grunden til at huden bliver rynket. Soyabønnen har, ligesom grøn te, en solbeskyttende effekt.