Derfor skal du få professionel hjælp til at klare begravelsen

Det er bestemt ikke en sjov situation at stå i, når man pludselig for første gang i sit liv skal til at arrangere en begravelse eller bisættelse. Det betyder jo nemlig, at en man har nær, er gået bort, eftersom det altid er de nære slægtninge, som må stå for det praktiske.

Netop det at man tildeles denne moralske forpligtelse og praktiske opgave, som det jo er at arrangere en begravelse, er helt paradoksalt slet ikke noget, man har brug for, eftersom man jo er i en situation, hvor man lige har mistet en, man har meget kær. Derfor er det også meget almindeligt, at man får hjælp til at arrangere begravelsen fra en professionel bedemand.

En bedemand er en faglig stærk hjælper, som ved alt omkring dødsfald og de opgaver, der opstår, når man skal lukke en afdøds borgerlige liv og få klaret forberedelserne til den endelige afsked i kirken.

For når en person skal forlade os, er det op til de efterladte at f.eks. få meldt dødsfaldet efter døden er indtruffet. Der vil derudover også være en række andre opgaver af forskellig karakter. F.eks. skal der lukkes bankkonto, opsiges abonnementer til mobil, avis etc. og også lukkes sociale profiler som Facebook m.m.

Dertil er der i mange tilfælde også et dødsbo, som skal gøres op, ligesom der er praktiske opgaver i forbindelse med begravelsen. Det er f.eks. at indrykke en dødsannonce i avisen.

Selve begravelsen skal også koordineres med den lokale præst, graver etc. Det er her, man finder en gravplads og ellers taler med præsten for at forsyne denne med ord og fortællinger, der lan bruges i den tale, som præsten holder til begravelsen.

Man skal desuden huske, at der skal bestilles enten gravsten eller urne, bestilles blomster og blomsterkranse samt arrangeres ligvognskørsel.

Alle disse ting hjælper bedemanden naturligvis med, da han er den professionelle hjælp, som hjælper med at holde overblikket og hjælpe med en værdig afsked.