Det skal du være opmærksom på når du er gravid

Når du har set de 2 streger på din graviditetstest, kan det være en stor mundfuld, hvis man er gravid for første gange. Pludselig dåner med ved tanken om, at der skal vokse et lille menneske inden i ens mave. Det er en rigtig stort ansvar, da det man gør og set man spiser påvirker ens barn. Vi vil gerne sørge for at ens afkom får det bedste levevilkår, også inden det fødes, derfor er der nogle tiltag, som vil gavne dig selv, men også dit barn. 

Dyrk motion

At være gravid er ikke en sygdom. Selvom man er gravd, så skal ens aktiviteter i livet ikke gå i stå, og sport er ikke noget der vil påvirke barnet inde i maven. Tanken om at du skal føde og have en baby ud forneden, kan skabe frygt og panik. Men det bedste du kan gøre for dig selv, er at dyrke motion. Det vil gøre dig bedre i stand i forhold til at skulle igennem en fødsel. At føde vil få nogen føles ligesom at løbe en marathon. Derfor vil det være en fordel at have en god fysik. Brug 30 minutter om dagen, sørg for at få hjertet til at galopere lidt igennem hele graviditeten, og du vil være godt rustet om 9 måneder. 

Spis med omtanke

Dit barn kan godt blive påvirket af det du spiser og det du drikker. Koffeinen af kaffe kan påvirke barnet, og derfor anbefales det, hvis du drikker meget kaffe, at du holder dig til 2-3 kopper om dagen, eller skifter det til koffeinfri kaffe. Hvad angår mad, så siges der, at barnet kan få ondt maven, hvis du spiser en bestemt fødevare. Det bedste råd er dog, at du skal spise med måde. Spis det du plejer, men undgå at spise for meget af det. 

Læg de dårlige vaner på hylden

Vi skal passe på når det går hen og bliver sundhedsskadelidt for dit foster. Her taler vi om rygning og alkohol. Er du ryger, skal du stoppe øjeblikkelig så snart du opdager du er gravid. Dit barn påvirkes af røgen og nikotinen i kroppen, og groft sammenlignet, så ryger dit barn også, hvis du ryger. Og det er en meget trist start for et barn. Det samme gælder alkoholen, når du er fuld, så bliver dit barn også fuld. Derfor skal du tænker over hvad du spiser, drikker og hvad du gør, fordi du nu har et lille barn i maven, som lægger al sin lidt til dig som mor.