Er du strikkeamatør? Læs med her

At strikke er efterhånden en udbredt hobby blandt danskerne. Ikke engang kun vi danskere holder af at sidde inde på en kold regnvejrsdag, hvor vinden hiver i træernes grene, mens vi fører strikkepindene mellem hinanden. Det er desuden kun rart at have nogen at dele sin hobby med.

Bæredygtig strik

Er du nybegynder til at strikke, kan du opleve at blive vildledt omkring garntyper, -farver og -materialer. Der eksisterer nemlig oceaner af muligheder, som alle kan sælges for hver deres kvaliteter. Spørgsmålet er, hvilken garntype det egentlig er at foretrække. Det er sommetider en individuel smagssag, men helt generelt går man sjældent galt i byen med uldgarn. Vælg uldgarn til dine strikkeprojekter, hvis du vil kunne strikke af 100% organisk materiale. Du kan endda mange steder købe økologisk uldgarn, hvilket ikke har fået en superwash-behandling. Denne udeblivende behandling er ikke kun god for økologien, men også, hvis du ønsker at farve dit garn på egen hånd. Nogle vil gerne farve deres garn for at opnå så unikke resultater som muligt – sande unikaer. Hvis det er et ønske for dig personligt, ved du altså nu, at det både vil kunne gøres økologisk og er muligt.

Distraktion

I tilfælde af, at du læser det her, samtidig med at du er i færd med at overveje, hvorvidt du overhovedet skal begynde at strikke, bør du gå i gang så snart som muligt. Måske er du en af de personer, der ikke kan sidde at se en serie uden at skulle have noget i hænderne samtidig. Når først du for alvor er en rutineret strikker, vil du kunne se dine yndlings-Netlix shows, mens du kreerer en ny bluse eller i første omgang et nemmere værk. Du kan evt. træne evnerne op ved at starte med en film eller serie, du har set før, så du ikke behøver følge lige så godt med.