Få et godt naboskab

Uanset om man har været bosat i byen i lang tid eller er tilflytter. Så kan det være en god idé at tage naboskabet op til en revurdering.

Et naboskab er vigtigt uanset om man bor i villa, rækkehus eller lejlighed. Hils altid på hinanden og vær imødekommende. Som ny er det især vigtigt at man fra starten giver et godt førstehåndsindtryk, da det kan være vanskeligt at lave om på fremadrettet.

Det er naturligvis også vigtigt at man skaber den rette balance. Det er ikke alle, som ønsker at rende hinanden på døre. Sæt derfor nogle grænser, og hav ligeså en fornemmelse af dine naboers grænser. Det er ikke alle, som altid ønsker det sociale.

Gode råd til det gode naboskab

Herunder har vi opridset nogle gode råd, som du kan anvende, når du ønsker at styrke naboskabet.

  • Tilbyd at hjælpe hinanden. Dette kan fx være ved at holde øje med hinandens hjem, mens den anden er på ferie. Vande blomsterne og tømme postkassen.

  • Fortæl dine naboer om kommende byggeplaner, renovering og lignende. Dette kan især være en fordel, hvis du er bosættende i en lejlighedsetage, hvor væggene ikke altid er super lydisolerende. Dette kan skabe store frustrationer, men en seddel i opgangen kan hurtigt tage toppen af den værste frustration.

  • Derudover så kan det være en god idé at sætte sig ind i kvarteret og området. Det kan fx anbefales at holde sig opdateret på diverse netaviser, såsom Glostrup Netavis, hvis du er bosættende i området. Her kan du både læse om vigtige nyheder samt blive opdateret omkring hvad der sker i området såsom kommende events og arrangementer. Tag din nabo under armen og udforsk nærområdet sammen.

  • Afhold nogle sociale arrangementer. Dette kan fx være gadefest på villavejen, og en kold øl nede i lejlighedsgården.