Faktorer, du skal overveje, når du starter et laboratorie

At et nyt laboratorie er en spændende rejse, fuld kreativitet og nye opdagelser. Det er heller ikke det nemmeste at opnå. Der er flere overvejelser i at starte et laboratorie, inklusive en masse papirarbejde og utallige beslutninger, som du skal træffe.

Disse ting skal du overveje

Den første beslutning, ethvert nyt laboratorie skal træffe, er, hvordan dets arbejdsgang, opgørelse, notesbøger og resultatanalyse skal organiseres. Et entydigt system er vigtigt at implementere så tidligt som muligt, fordi skift af systemer senere kan kræve ekstra tid og menneskelige ressourcer, som laboratoriet ikke nødvendigvis har råd til.

Ideelt set bør du designe din laboratorieplads for at optimere effektiviteten og fremme samarbejdet mellem områder, der har brug for det. Herunder er det også vigtigt at have det gode laboratorieudstyr samt vide hvorhenne hvad skal placeres, så det ikke ser rodet ud.

Når du evaluerer laboratorieplads, arbejdsgange og protokoller, skal du tage dig tid til at identificere potentielle farer og sikkerhedsproblemer med det samme. Det sidste, nogen ønsker, er en ulykke. Det er nødvendigt at sikre, at alle er indstillet til obligatorisk sikkerhedstræning, ligesom det er nødvendigt at sørge for, at du udstyrer dit laboratorium med det grundlæggende, såsom en ildslukker, brandtæpper, en førstehjælpskasse og nødbrusere.

Udstyr i laboratoriet

Store udstyrskøb vil uden tvivl variere fra laboratorie til laboratorie, afhængigt af forskningsbehov. Man kan starte med at nedskrive alle de udstyr, man ser værende relevant for ens laboratorie.

Man kan blive inspireret af andre steder og kigge på hvordan de har gjort samt hvordan de har lavet deres indretning. På den måde sikrer man sig også, at man bliver inspireret af nogle, der har styr på det.

Det vigtigste er, at alle er tilpas og alt fungerer som det skal. Der er masser af ting at overveje, men tag et skridt af gangen og gør dit bedste.