Fascineret af historie? Sådan kan du opleve den

I et land som Danmark, med så meget historie så mange år tilbage i tiden, kan man ikke undgå, at man mange gange ville ønske man kunne opleve historiens vingesus, på den mest autentiske måde. Vi har et utal af museer og forskellige steder, hvor man kan snuse til historien og tænke på hvordan det har været, at være i live dengang. Vikingetiden er især populær i de Nordiske lande, når det kommer til museer og andre steder, hvor man kan få en fornemmelse for hvordan det var at leve dengang. Steder som Kongernes Jelling og Ribe Vikingecenter har mange besøgende hvert år og selvom en stor del er turister, så er der også utroligt mange danskere, som besøger disse steder. Selvom et museum og et vikingecenter kan være spændende, så er det ikke levende på samme måde, som hvis man var der selv. Der findes dog andre måde, man kan opleve denne specielle følelse, man skal bare vide hvor man skal lede og hvad man skal gå efter.

Oplev vikingetiden igennem musik

Selvom vi ikke har mange sange på skrift, som vi med sikkerhed ved, stammer fra vikingetiden og årene omkring, så har man fundet rester af deres instrumenter og beskrivelser af disse. Det gør at man i det mindste kan høre, hvordan musikken lød dengang. Derudover findes der en del kunstnere, som synger på islandsk, hvilket er noget at det tætteste vi kommer på deres sprog. Dette kan give kuldegysninger på selv den hårdeste viking. På norsestyles.com kan du se et udvalg af bands og artister inspireret af vikingetiden.

Besøg de museer med interaktive udstillinger

I disse moderne tider, hopper flere og flere museer med på bølgen og kombinerer de arkæologisk fund og de gamle skrifter, med moderne interaktive udstillinger. Det kan være med til at give en følelse af at stå midt i vikingetiden og opleve lydende og synet, af vikingernes togter, men også deres hverdag hjemme i de små samfund, som fandtes rundt omkring i hele Skandinavien. Interaktive udstillinger er en gave til museer, som i mange år har oplevet nedgående interesser for deres udstillinger. Ved at gøre dele af udstillingen interaktiv og digital, har man kunne se en stigning i antallet af besøgende, hvilket er en fordel for os alle, da museerne netop beskæftiger sig med vores historie, som de fleste ville være kede af at miste adgangen til.