Giv spisestuen nyt liv

Har I længe snakket om, at I efterhånden godt kunne tænke jer et nyt spisebord? Det kan der være mange årsager til. Det kan være, at det I har, måske ikke helt føles stort nok længere. Hvis der er kommet teenagere i familien, fylder I formentlig lige så meget som fire eller fem voksne, og når der også skal være plads til både mad og tallerkener – og i nogle tilfælde albuer – på bordet, kan pladsen måske virke trang.

Der findes et utal af forskellige spiseborde, og noget af det, der virkelig er blevet populært gennem de sidste par år, er plankeborde. Med et plankebord får i et mere råt eller rustikt udseende, der kan bryde lidt med den pæne, polerede overflade, mange har forsøgt at skabe i sit hjem. Det giver en lækker kontrast, man virkelig kan se, når man går ind i rummet, og det betyder, at man vil lægge mærke til bordet.

Hvilken form skal bordet have?

I har formentlig længe haft et almindeligt, aflangt spisebord til at stå i spisestuen eller i køkkenet. Det er det, langt de fleste har, og det fungerer også godt at kunne side på langsiderne og eventuelt sætte en plade i, så det bliver længere, hvis der er gæster. Men I kan også overveje at prøve noget nyt af.

Med et rundt bord skaber I en helt anden stemning. Her er ingen hjørner, man får blå mærker af, hvis man går lidt for tæt på bordet i forbifarten, og I vil opleve, at det giver en helt anden følelse af fællesskab at sidde omkring noget rundt. Her kan alle kigge på alle, og man sidder formentlig ikke rigtig direkte eller skråt over for bestemte mennesker men mere i en organisk form. En del runde spiseborde kan desuden udvides med en plade i midten, hvis I godt kan lide at være forberedt på gæster.