Hårtab kan forekomme for alle, både kvinder og mænd

Mange mænd lider af hårtab, når de kommer op i årene, men det gør kvinder også. Der er mange kvinder, som på et eller andet tidspunkt i deres liv oplever hårtab. Hårtab kan påvirke en rigtig meget, da håret er en stor del af ens udseende og har stor betydning for mange, både kvinder og mænd. Men hvorfor taber jeg håret? Risikoen for at tabe sit hår bliver større, jo ældre man bliver. Men det kan være svært at sige noget om alderen, fordi både kvinder og piger i alle aldre kan opleve delvist hårtab.

Forskellige grunde til hårtab

Der kan være forskellige årsager til, at man taber håret. Hvis man lige har født et barn, kan man opleve hårtab efterfølgende. Derudover kan kemobehandling eller en anden form for medicinsk behandling være med til, at håret falder af. Nogle hårtyper er mere følsomme end andre, derfor kan ens styling af håret også have påvirkning for hårtabet, eksempelvis hvis man trækker hårstråene ud eller kræver brug af stærke kemikalier. Det er meget forskelligt, hvordan ens hår er. Stress er en mærkelig ting, og det kan vise sig på mange måder. Hvis ens krop er fysisk eller psykisk stresset, kan man også opleve et midlertidigt hårtab. Så der kan være mange forskellige årsager til, at man taber sit hår. Der er ikke et bestemt facit på det.

Undgå hårtab

Hårtab kan komme pludseligt og kan ramme alle. Derfor findes der forskellige løsninger til hovedbeklædninger, som kan give en tryghed og livsglæden tilbage igen. Der kan være løsninger til at minimere risikoen for hårtab ved at undgå at gøre nogle bestemt ting. En simpel løsning kan eksempelvis være en hårelastik. Når man bruger en hårelastik, skal man skal man passe på, fordi den kan trække i hårrødderne, hvilket kan medføre til hårtab.