Hvad ved du egentlig om revisorfaget?

Kunne du godt tænke dig at blive klogere på revisorfaget? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvad det vil sige at være revisor. Du vil ligeledes blive præsenteret for, hvad forskellene er på en revisor og en bogholder.

Revisionspligten

En revisor kan hjælpe dig med stort set alt, når det kommer til økonomi og rådgivning dertil. Danske virksomheder har revisionspligt, hvilket betyder, at deres økonomi altid skal indberettes, så man kan følge med i, hvordan tingene hænger sammen rent økonomisk.

Revisionspligten blev faktisk indført i sin tid for at minimere økonomisk kriminalitet. I den sammenhæng kan man vælge at se revisionspligten som et transparent indblik i, hvordan en given virksomheds økonomiske facetter udspiller sig.

Hvad kan en revisor hjælpe mig med?

Der bliver kort nævnt i det ovenstående afsnit, men mere konkret kan en revisor hjælpe dig med alt fra revidere regnskaber til at fastlægge fremtidige budgetter. Alt hvad der indebærer økonomi har relevans for revisoren, hvorfor der stort set ikke er noget, som en revisor ikke kan hjælpe dig med fra et økonomisk perspektiv.

Kan en bogholder hjælpe med det samme?

Der er mange, der er af den opfattelse, at en revisor og en bogholder er den samme stilling, men det er ikke helt rigtigt. De beskæftiger sig begge med flere af de samme arbejdsopgaver, hvorfor det er naturligt, at der kan opstå tvivl om forskellen.

Den primære forskel er dog, at revisoren er uddannet revisor og har nogle kompetencer, som bogholderen ikke har. En bogholder er ikke en beskyttet titel, hvilket betyder, at alle i teorien kan kalde sig for bogholder.

Revisoren er ydermere bedre udstyret til at hjælpe dig med dine økonomiske interesser, da revisoren er uddannet til at kunne yde den rigtige rådgivning i forbindelse med økonomiske beslutninger.