Hvidvin lavet på grønne druer
Skal du have gæster og ønsker at servere den perfekte flaske vin? Leder du efter en rigtig dejlige, frisk hvidvin? Hvidvin findes i mange forkellige smagsformer, og det er ikke altid nemt at vide, hvilken man skal vælge til de forskellige typer mad.
Hvidvin har typisk en lysegrøn eller gullig farve, men alt efter hvilken hvidvin du vælger, kan den have forskellige nuancer. I modsætning til rødvin, hvor skallerne er med i gæringsprocessen, gæres vinen, efter at druerne skaller er fjernet.
Hvidvin produceres forskelligt, alt efter hvor vi er henne i verden. I Portugal produceres hvidvin for eksempel af druer, der endnu ikke er helt modne. Grønne druer skal igennem mange vigtige processer, før vinen er klar til at blive nydt. Hvidvin er derfor en smagssag, men der bør være en sammenhæng mellem vinens smag og den mad, du spiser.
Hvis du leder efter den helt perfekte flaske vin, så finder du her et stort udvalg af hvidvin.
Guide – find den perfekte flaske hvidvin til dine retter
Det er enormt svært at finde den helt rigtige hvidvin, hvis man ikke er ekspert på området. Du bør ikke vægte pris og alkoholprocent for meget, da det er bedre at overveje, hvad det er for en ret vinen skal drikkes til.
Skal den bruges til dessert eller en sød snack, så bør vinen også have en sød smag. Skal den derimod bruges til fisk eller andre friske retter, bør vinen være mere tør og kraftig.
Du kan med stor fordel vælge en Chardonnay, som er den mest anerkendte og foretrukne hvidvinsdrue i verden. Den kan bruges til mange smagsnuancer, og den er med til at producere de mest fremragende, rige og komplekse hvidvine. Chardonnay har ofte en rig og intens frugtsmag med undertoner af eg. Chardonnay som hvidvinsdrue bruges desuden også til champagne.
Riesling er en hvid og aromatisk drue, der stammer fra den vilde druesort fra skove i Tyskland. Riesling vine er ofte enten tørre, halvsøde eller meget søde hvidvine. Druen bruges også til mousserende vin.
Sauvignon Blanc bruges både til søde og tørre hvidvine og bliver i høj grad anvendt i Frankrig. Sauvignon Blanc er speciel grundet sin elegante og friske smag og lidt bitre syrlighed.