Perfekte målinger med en totalstation

Totalstationer er opmålingsinstrumenter, der gør det muligt at måle punkters placering i rummet. Totalstation er et landmålerudtryk for et elektronisk apparat, der bruges til at bestemme koordinaterne for et punkt i forhold til et andet punkt ved hjælp af vinkler og afstande (også kendt som trilateration). Totalstationer kan også bruges til at beregne arealer og volumener ved hjælp af planar geometri. Totalstationer anvender direkte afstandsmåling mellem to punkter på forskellige steder på Jorden – eller et punkt på et givet tidspunkt. Totalstationer er velegnede til meget nøjagtige opmålingsapplikationer, f.eks. til kortlægning af strukturer eller andre faciliteter med centimeters nøjagtighed. Så hvis det lyder interessant, og du gerne vil investere mere i udstyr til din virksomhed, så tag et kig inde på Leica Geosystems og læs mere om deres totalstation og andre produkter.

Dynamic Lock med en totalstation

Hvis du bruger en totalstation, der understøtter Dynamic Lock, kan du blande totalstation og totalstation Laser-scanningsmålinger uden at skulle indtaste referencedata i hånden. Når du er færdig med at arbejde med totalstationen, kan du overføre de registrerede punkter til Leica Captivate – hvor de kan vises som 3D-punktskyer eller bruges til dynamisk overvågning af byggearbejdet via AutoHeight, den nye Total Station-assistent. Så der er en masse fordele ved at investere i en totalstation, som vil gøre dit arbejde en del lettere og hurtigere end før. Så hvis du mangler et sted at skulle investere, for at få din virksomhed til nye højde, er det helt klart stedet.

Et opmålingsinstrument med uovertrufne muligheder til en uovertruffen pris med en totalstation!

I totalstation tilstand kan du indstille op til 10 mål pr. totalstation session. I kombination med laserscanner- og GNSS-positioneringstilstandene giver dette dig mulighed for at foretage en række referencemålinger fra kendte punkter i et område omkring dit arbejdssted. Disse målinger anvendes derefter på de scannede data eller bruges til kontrolopmåling via GNSS RTK eller PPK (post-processing Kinematic) – uden at du behøver at indtaste alle oplysninger manuelt på én gang. Det er her, at Dynamic Lock kommer til sin ret! Dynamic Lock beregner offsets mellem disse kendte punkter on-the-fly og gemmer dem i din totalstations hukommelse – inklusive højdeforskelle!