Prøv de lækre Alsace vin fra det franske

Alsace er et af de mest kendte vinområder i Frankrig, og det er der en god grund til. Regionen producerer primært hvidvin, og 90 % af den samlede produktion er dedikeret til denne druesort. Alsace er hjemsted for tusindvis af familieejede vinmarker, hvilket gør det til et af de mest unikke vinområder i verden. Klimaet i Alsace er køligere end i andre kendte vinregioner som f.eks. Italien, men det bidrager kun til karakteren af de vine, der produceres her. Alsace er også heldig at ligge tæt på Vogeserne, som giver læ for regn og andre vejr elementer. De mest almindelige druesorter, der anvendes i Alsace vin.

Alsace vin produceret i et kendt og meget anerkendt område

Alsace er kendt for at producere unikke hvidvine fra en lang række forskellige druesorter. Omkring 90 % af regionens vinproduktion er hvidvin, og disse vine er typisk kendetegnet ved at være velafbalancerede med imponerende høje syre indhold. Der er 2000 vinbønder i Alsace, men færre end 200 landmænd står for størstedelen af den vin, der tappes på flaske. I 2006 blev der i alt produceret 111 millioner liter Alsace-vin i 119 landsbyer i distriktet. Sammen med Østrig og Tyskland er Alsace en af verdens førende producenter af Riesling vin. Selv om der er en vis lighed mellem vinene fra Alsace-regionen og de tyske hvidvine, er forskellen stadig stor. De franske er tørrere og mere modne. Årsagen til dette er det lidt varmere klima. Dette klima giver også vinen mere fylde og rigdom, hvilket kan ses på alkoholprocenten. Tyske hvidvine har et alkoholindhold på omkring 5-7 %, mens vine fra Alsace normalt har et alkoholindhold på 11-12 %. Vine fra Alsace egner sig især godt til fisk og forretter eller som et lækkert glas alene.

Stort udvalg af Alsace vin så du kan prøve

Alsace-vinene er ikke kun begrænset til tørre hvidvine. Der findes også elegante lette rødvine, lækre mousserende vine, fantastiske søde vine som Vendange Tardive og Sélection de Grains Nobles samt Eau-de-Vie, vinregionens store specialitet. Så hvis du virkelig ønsker at lære Alsace-vin at kende, skal du sørge for at prøve dem alle. Besøg hjemmesiden i dag og se de mange muligheder for dig. Der er massere Alsace vin at vælge i mellem, så det er bare at komme i gang og starte et sted.