Sådan får du mest muligt ud af din have

Mangler du inspiration til, hvordan du kan få mest muligt ud af din have? En have kan bruges til rigtig mange forskellige formål og aktiviteter, så det handler simpelthen bare om at være kreativ. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvad du gerne vil bruge din have til – om det er afslapning, leg og sjov, fester eller noget helt fjerde – men nogle gange kan det være meget svært at komme i gang med indretningen af en have. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din have.

Indretningen skal afspejle familiens favoritaktiviteter

Når du skal indrette haven, er det meget vigtigt, at du i første omgang sørger for, at den stemmer overens med de aktiviteter, som haven skal bruges til. Det kan f.eks. være en idé at investere i legehus, trampolin eller andre legepladsredskaber, hvis du gerne vil have at dine børn bruger mere tid på udendørsaktiviteter. Du kan også lave en terrasse eller en bålplads i haven, hvis du gerne vil holde havefester og middage med både venner og familie – eller du kan købe en dejlig hængekøje, hvis du gerne vil have et dejligt afslappende sted i haven, hvor du kan nyde en god bog, podcast eller blot en lille middagslur. Det er derfor vigtigt, at du klarlægger familiens behov, inden du går i gang med indretningen.

Dyrk dine egne friske råvarer

Du kan få rigtig meget ud af din have, hvis du anlægger en køkkenhave. Køkkenhaver er blevet ekstremt populære i de sidste par år, og det er der mange gode grunde til. En køkkenhave giver dig nemlig mulighed for at dyrke dine helt egne friske råvarer, og samtidig får du et sted, hvor du kan slappe af og hygge dig med at gro bl.a. tomater og basilikum. Det kan også hjælpe til, at du sparer mange penge på indkøb til ugen, når du lige pludselig ikke skal købe en masse krydderurter og grøntsager hele tiden – og så kan det faktisk også resultere en mere velsmagende madlavning i køkkenet.

Tænk over havens æstetiske udtryk

Der er ingen, der gider at tilbringe tid i en kedelig, overgroet eller farveløs have. Det giver også bare dårlig samvittighed, og så kan man slet ikke nyde en dag i haven. Det kan derfor være en god idé at fylde haven med frodige blomster i flotte farver og store buske og træer, som du bliver glad af at kigge på hver dag – og så er det altså vigtigt, at man vedligeholder haven året rundt, så man altid med god samvittighed kan hygge sig i haven, især om sommeren med både familie og venner. Haven kræver en del vedligeholdelse – og det er altså året rundt, hvor man skal klippe hæk, slå græs, fjerne ukrudt og meget mere. Det er et krav, hvis man gerne vil kunne nyde haven i de varme sommermåneder. Det er dog langt fra de fleste, der har tid eller lyst til havearbejde. Vi anbefaler derfor, at du investerer i haveservice i Kolding, så du kan nyde en velholdt have hele året rundt.