Sådan finder du de rette løbesko

Det er ikke nødvendigvis nogen nem opgave at finde de perfekte løbesko. Faktisk kan det være lidt af en jungle at finde rundt i markedet af løbesko, da der er så mange parametre, du skal tage højde for, inden du køber dig et par løbesko. I denne guide får du et par gode råd med på vejen, der forhåbentlig kan gøre jagten på de rette løbesko lidt nemmere.

Løbesko der passer til din løbestil

Noget af det allervigtigste, du skal tage højde for, når du køber løbesko, det er, at de skal passe til din løbestil – altså den måde, du løber på. Som udgangspunkt er der 3 måder at løbe på: Overpronation, neutral og supination. Hos langt de fleste sportsforretninger kan du få foretaget en løbetest for at få indblik i din løbestil.

Har du planer om at løbe langt, og har du tendens til overpronation, så er Asics Gel Kayano sko et velegnet valg. Denne model yder overordentlig god komfort og støtte, hvis du skal tilbagelægge lange distancer.

Tag højde for din personlige smag

Udover at løbeskoene skal yde god støtte og komfort til dine fødder, når du løber, så er der også noget andet, du skal tage højde for. Din personlige smag har selvfølgelig også noget at sige, når du vælger løbesko. Der findes heldigvis rigtig mange forskellige løbesko på markedet, så du kan helt sikkert finde et par sko til løb, der falder i din smag – hvad end du er til farverige eller simple løbesko.

Hvilket formål skal løbeskoen imødekomme?

Hvilken type løbesko du skal vælge, afhænger i høj grad af, hvad du skal benytte løbeskoen til. Det kan eksempelvis være, at du skal bruge en løbesko til løbetræning, konkurrenceløb, terrænløb eller noget helt andet. Løbesko designes nemlig med henblik på, hvad skoens formål er, hvilket har indflydelse på skoens funktion.