Sådan fremmer du dit spædbarns sundhed

Dit spædbarns sundhed er vigtig. Som forælder er det din opgave at sørge for, at dit barn lever så godt og sundt som muligt. For i de tidlige år skal dit barn gennemgå en enorm udvikling. For at kunne det skal dit barn have de bedste forudsætninger for at vokse og udvikle sig. Og det er ofte et spørgsmål om, hvor sundt dit barn er.

Med den rigtige næring

Som med alle andre mennesker er det også vigtigt, at dit spædbarn får den rigtige næring. I den første tid vil modermælken give den mest optimale næring. Hvis mor ikke producerer nok modermælk, så vil modermælkserstatning være vejen frem.

Dernæst findes der meget babymad, som kan give næring. Se det store udvalg for at finde det helt rigtige til dit barn.

Med god søvn

Søvn kan være en stor problematik for spædbørnsforældre. Det kan endda være et meget ømtåleligt emne. For de fleste forældre ønsker sig nok næsten mere end noget andet, et barn der sover godt om natten. Desværre kommer det ikke altid af sig selv.

Hvis dit barn ikke sover, som det skal, så er det vigtigt at søge hjælp til det. Det er sjældent forældrenes skyld, men det er vigtigt at få den rigtige rådgivning til, hvordan dit barn kan sove bedre. For det er helt nødvendigt for, at dit barn kan udvikle sig rigtigt.

Med plads til udvikling

Det er naturligvis også vigtigt, at du er med til at fremme dit barns udvikling. Der er meget, som dit barn skal lære, og mange forandringer som kroppen skal gennemgå. Du kan dog hjælpe det hele på vej.

Giv dit barn plads til at udvikle sig. Det gør du blandt andet med legetøj og aktivt engagement med dit barn, så det kan udvikle både motoriske og sociale kompetencer.