Sådan hjælper en begravelsesservice dig, når du har mistet

Det er en hård tid, når man lige har mistet en person, som man måske har holdt af igennem hele livet. Ikke desto mindre er det et af livets vilkår, at vi alle fra tid til anden må sige farvel til et menneske, som står også meget nært. Når det sker, melder sorgen sin ankomst, og det kan være meget ubehageligt.

Som med så meget andet kan sorg ramme personer vidt forskelligt. Måden vi reagerer på, er derfor også helt forskellige. Nogle vil tænke meget rationelt og hurtigt forstå, hvorfor vi er nødsaget til at give afkald på en vi elsker, mens andre – på trods af evnen til også at tænke rationelt – vil skulle bruge noget længere tid på at bearbejde tabet. For nogle er sorg derfor en mere kortvarig og relativ smertefri proces, mens den for andre kan resultere i problemer med at håndtere sine følelser, dårlig nattesøvn, manglende appetit og meget mere.

Uanset hvor hårdt sorgen rammer, er det dog ikke sikkert, du som nært familiemedlem kan slippe for at arrangere den forestående begravelse. Det faktum, kombineret med en periode i sorgens tegn, gør at mange henvender sig til en lokal bedemand for at få hjælp.

Vi har drøftet fordelene ved at bruge en bedemand sammen med vores lokale bedemand i Kolding, der har bred erfaring i at hjælpe familier, som skal have arrangeret en begravelse eller en bisættelse.

Bedemanden hjælper hele vejen rundt

Modsat hvad mange tror, er en begravelse ikke kun et spørgsmål om at tale med præsten og kirken. Det er også en del af det, men slet ikke alt.

Fra det øjeblik livet rinder ud for en person du har kær, har du ikke lang tid før dødsfaldet også skal være indberettet til myndighederne. Der er i det hele taget flere tidspunkter, hvor du skal have fat i enten det offentlige eller offentlige instanser, da du for eksempel også skal håndtere et eventuelt dødsbo, lukke personens bankkonto, opsig medlemskaber til f.eks. en avis eller andet – samt på alle måder være med til at afslutte personens forhold, nu hvor han eller hun ikke er her mere.

Alt dette kan en lokal bedemand være behjælpelig med, da han kender til love og regler samt generelt bare ved, lige præcis hvad der skal ske, hvornår og i hvilken rækkefølge.

Din bedemand kan derudover hjælpe dig med at finde de bedste lokale steder, hvor du kan indkøbe de ting, du har brug for til begravelsen. Det kunne for eksempel være en gravsten eller blomsterkranse.

I bedemandens netværk finder du typisk også den lokale avisredaktion, hvormed du kan overlade det til bedemanden at indrykke den dødsannonce, som man typisk vil lave i fællesskab.

Bedemanden kan med andre ord hjælpe med utroligt mange ting, som du alt sammen har glæde af, fordi du får bedre tid til at sørge, komme dig over tabet og være sammen med din familie.