Sådan kan du blive skarp på at få vitaminer gennem din kost

Ønsker du at blive bedre til at få vitaminer? Det gør nemlig en masse godt for din krop og immunforsvar, hvorfor det altså ikke er ligegyldigt. Du kan derfor her læse om både multivitamin, og hvordan du gennem din kost kan opnå de nødvendige vitaminer.

C-vitamin

Vitamin C er kendt for at styrke immunsystemet og mindsker træthed. Det øger nemlig din krops evne til at optage jern. Netop citrusfrugter, som appelsiner og grapefrugter er en lækker kilde til dette vitamin. Du kan også spise bær, broccoli og rød peberfrugt for at få en ekstra dosis C-vitamin. Helt generelt er det godt med en varieret og afbalanceret kost.

A-vitamin

Vitamin A er essentielt for bl.a. hudens sundhed og dit syn. I stedet for at gribe efter en multivitamin, kan du inkorporere fødevarer som søde kartofler, gulerødder og spinat i din kost. Disse er nemlig fyldt med naturligt forekommende vitamin A og andre gavnlige næringsstoffer.

D-vitamin

Vitamin D er særligt godt for stærke knogler og dine tænder. En nem måde at få dette vitamin på er at bruge tid udendørs i solskinnet. Derudover kan du også spise mælkeprodukter, laks og æg i din kost for at opnå tilstrækkeligt med vitamin D.

Få multivitamin som supplement

Mens kosten og sollys er en fantastisk kilde til vitaminer, er der tidspunkter, hvor multivitaminer kan være gavnlige som et supplement, og du kan se alle multivitaminer her. Særligt i vinterperioden kan det være godt, eller hvis du ved, at du er i underskud. Det kan også være gavnligt, hvis du har særlige kostbegrænsninger eller blot vil sikre, at du får dine vitaminer. Husk du altid kan konsultere din læge, der kan måle din krops indhold af vitaminer, så du ved, om det er nødvendigt. Der fås både vitaminpiller, der er specielt produceret til voksne, gravide, børn og ældre mennesker.