Sådan kommer du for alvor af med mus

Musen kan for mange godt se både sød og uskyldig ud, men lad ikke deres nuttede udseende snyde dig. Musen er bestemt ikke en gæst, du gerne vil have besøg af – især ikke, hvis du har din bolig og din sundhed kær. Musen udgør med sine mange sygdomme nemlig en stor sundhedsrisiko og kan med dens skarpe tænder gøre stor skade på din bolig.

Musen efterlader mange spor efter sig, så du er absolut ikke i tvivl, når du har besøg af mus. Mus efterlader bl.a. mellem 50-80 ekskrementer pr. nat, og dem finder du ofte inden i eller oven på skade eller langs fodpaneler. Mus urinerer også ofte, og dens urin har en stærk ammoniak-lignende luft. Musen er aktiv om natten og den kan du høre i form af kradselyde mellem skillevægge, under gulvbrædderne og i kælderen eller på loftet.

Der findes mange forskellige husmorråd til, hvordan du kan slippe af med mus – men ingen af dem er særlige behagelige for dig. Det er bl.a. bekæmpelse med lugt, fælder eller gift. Det kræver en del arbejde fra din side – og en periode med ubehag for alle familiemedlemmer. Hvis du f.eks. vælger at bekæmpe mus med luft, skal du jo også selv leve med lugten – og hvis du bruger gift, vil du også hurtigt opdage, at musene dør rundt omkring i dit hjem – gerne steder, hvor du ikke lige kan finde dem og fjerne dem igen.

Heldigvis er der en nem måde at foretage bekæmpelse af mus: Gnaversirenen. Gnaversirenen bekæmper mus med ultralyd – en højfrekvent lyd, som stresser musen og sender den på flugt, en lyd, som ikke kan høres af hverken mennesker, katte eller hunde. Gnaversirenen sørger altså for at du slipper af med mus helt uden bivirkninger. Du skal ikke bruge en masse tid på musebekæmpelse eller leve med forfærdelige lugte i lange perioder. Du skal bare sætte Gnaversirenen i en almindelige stikkontakt og så slipper du af med ikke kun mus, men faktisk også både rotter, mår og flagermus.