Skift til en bæredygtig og vedvarende energikilde

Der er mange forskellige måder folk varmer deres huse og lejligheder op på. Mange der bor i lejlighed har fjernvarme, men når det kommer til at varme et hus op, så er der flere forskellige løsninger. En af de mere populære løsninger er brændeovn, hvilket både er hyggeligt og billigt, hvis man har en god brændeleverandør. Det er dog ikke særlig bæredygtigt, og i disse tider, hvor der er meget fokus på klima og miljø, så er der mange der overvejer at skifte til en grønnere løsning. I den anledning er der mange der skifter til pillefyr, da denne energikilde både er vedvarende, økonomisk og miljøvenlig. Lige så snart man har fået pillefyret installeret, så er det en billig løsning, der nemt varmer huset op i de kolde vintermåneder. Der er faktisk flere fordele ved pillefyr, end de fleste tror.

Fyr op med piller

Det er mange fordele ved et pillefyr, som man ikke får med en brændeovn. Eksempelvis slipper du for, at skulle vågne op til et koldt hus, som forbliver koldt indtil der er godt gang i brændeovnen. Derudover slipper du for at skulle tømme ovnen for aske og skulle fyre op i den konstant, når den er ved at brænde ud. Derudover er pillefyr også en meget grønnere løsning, som er så tæt på o2 neutral som man kan komme. Hvis du overvejer at få installeret et pillefyr og nu leder efter en leverandør, som kan levere dine træpiller, så kan du med fordel overveje at bestille træpiller stockhorvan. Træpiller fra stockhorvan er nemlig billige og gode træpiller, som nemt vil kunne holde dit hus varmt i de kolde vintermåneder. Hvis du nu har brændeovn vil du faktisk endda på sigt kunne spare penge ved at skifte til pillefyr, eftersom piller har mere energi og brænder renere end langt det meste træ gør. Du vil derfor efter nogle år have tjent fyret ind på energiregningen og begynde at spare penge.

Økonomien bag pillefyr

Det er selvfølgelig ikke gratis at få et pillefyr installeret. Det koster gerne i omegnen af 16.000, men man kan lave en billige løsning, hvis man eksempelvis køber et brugt. Prisen på piller er herefter kun 2500 kroner for et helt ton piller, hvilket giver meget mere varme end hvad du får for brænde til samme pris. Man får derfor fyret tjent hurtigere ind end man skulle tro og kan på den anden side begynde at spare mange penge, når man skifter til træpiller fra stockhorvan, samtidig med, at man optjener til goodwill på den grønne konto.