Strik – en afslappende og kreativ hobby

For masser af kvinder er strikketøj nærmest indbegrebet af hygge. Kvinder strikker, når de er sammen med veninderne, og når de sidder hjemme foran fjernsynet. Kvindelige studerende strikker under forelæsningerne, og pendlere strikker i toget.

Et strikketøj kan du have med dig snart sagt overalt. Det er afslappende at strikke, og kreativiteten slipper ud af sit skjul. Hvad farver og mønstre angår, er mulighederne så godt som uudtømmelige, og slutresultatet er til glæde for dig eller for en anden.

I disse centraliserings- og fusioneringstider, hvor små butikker i alle brancher lukker på stribe, kan det til tider være svært at finde det ellers enkle og begrænsede udstyr og det garn, der skal til. Strikkepinde, hæklenåle og garn dukker af og til op blandt supermarkedernes spotvarer, men i sparsomt udvalg og med uregelmæssige intervaller. Hvor skal du gå hen, når du skal købe garn og måske også pinde til et nyt strikkeprojekt?

VegaGarn: Der findes stadig gode specialbutikker

I Fredericia findes heldigvis en stor og flot garnbutik, VegaGarn, som forhandler alt, hvad hjertet begærer til strik, hækling, broderi og andre former for håndarbejde. VegaGarn har også en webshop, så du kan få gavn og glæde af butikkens store og brede udvalg, hvor du end bor.

Butikken sælger desuden opskrifter, opskriftssamlinger og bøger om håndarbejde – samt et udvalg af flotte Fairtrade kurve, håndflettede af kvinder i Senegal og Ghana og vævede kurve fra Madagascar, importeret af Madam Græskar.

Sortimentet af garn hos VegaGarn er både stort og bredt. Du kan naturligvis købe de velkendte, “almindelige” typer garn: uld og bomuld i mange tykkelser og et væld af farver,såvel diskrete naturfarver som vildt spraglede og alt midt imellem, og fra mange producenter. Men VegaGarn forhandler også garn af merino, cashmere og alpaka – og hvis det skal være mere eksotisk, kan du oven i købet også få garn, som indeholder uld fra yakokser.

VegaGarn forhandler selvfølgelig også strikkepinde og hæklenåle – og ikke kun i forskellig tykkelse og længder, men også af forskellige materialer og fra adskillige producenter. Hvis du mangler andet tilbehør eller udstyr til dine strikke- eller hækleprodukter, eksempelvis bånd, pomponer, knapper, lynlåse mm., kan du med meget stor sandsynlighed finde det hos VegaGarn. Og medmindre du er en ultra-super-strikkenørd, støder du måske på ting, du ikke anede eksisterede!

Kort sagt: Hvis du er glad for at strikke, hækle og/eller brodere, så besøg VegaGarn!